نوع مقاله : مقاله فنی

نویسندگان

تهران، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دانشکده مهندسی نساجی

چکیده

یکی از روش های پرکاربرد برای بهبود عملکرد غشای کامپوزیتی
فیلم نازک پلی آمیدی، استفاده از روش اصلاح سطح است. در
این پژوهش، برای بهبود عملکرد جداسازی و مقاومت به کلر
غشای کامپوزیتی فیلم نازک پلی آمیدی تجاری، از غلظت های
0/5 ، 1 و % 5/ 1 وزنی-حجمی پلیمر درخ تسان پلی آمیدوآمین
نسل 2 استفاده شد. بررسی ساختار فیزیکی و شیمیایی غشاها
با استفاده از آزمون زاویه تماس، طی فسنجی زیرقرمز و تصویر
میکروسکوپ الکترونی روبشی انجام شد. عملکرد جداسازی
غشاهای خام و اصلاح شده در سامانه اسمز مستقیم با آب شور
مصنوعی آزمایش و غشای اصلا حشده با غلظت % 1 به عنوان
غشای بهینه انتخاب شد. در مقایسه با غشای تجاری خام، غشای
تجاری اصلاح شده % 1 از دفع نمک بیشتری برخوردار است، این
در حالی است که میزان شار آب قدری کاهش یافت. افزون بر این،
آزمایش های کلرزنی برای دو غشای خام و اصلاح شده % 1 انجام
شد. مشاهده شد که میزان شار آب برای غشای خام از 1/ 1± 0/ 5
به 8/ 0± 8/ 5 با % 16 و شار آب برای غشای اصلاح شده % 1 از
4/7±0/6 به 6/ 0± 9/ 4 با % 4، افزایش یافت. همچنین مشاهده شد،
درصد دفع نمک غشای خام از 9/ 0± 6/ 97 به 5/ 1± 7/ 93 با % 4 و
غشای اصلا حشده از 3/ 0± 5/ 98 به 2/ 1± 5/ 95 با % 3 کاهش یافت.
نتایج نشان دهنده بهبود ویژگی های غشا پس از اصلاح سطح با
ترکیبات آمین درخت سان است. گروه های آمین و آمید اضافی
در درخت سان ب هعنوان رباینده کلر عمل کرده و باعث افزایش
مقاومت در برابر کلرزنی پس از عمل با % 1 آمیدوآمین شد.

کلیدواژه‌ها